divendres, 30 de març del 2012

El GOB qualifica de mostra d'incompetència total en la gestió dels doblers públics la intenció d'emprendre les obres de la Via Connectora.


Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma, entestats en tirar endavant una obra que no té cap sentit ni un.
______________________________________________________________________


Si la via connectora en sí presentada en l'anterior legislatura, ja va tenir una forta oposició pel fet de ser una actuació totalment desmesurada i sense justificació, tant des del punt de vista de mobilitat com per la inversió que representava, plantejar ara, en els actuals moments de crisi, l'inici de les obres de només un tram d'aquest projecte, sense visió futura de poder completar-se, és una mostra de la incompetència dels nostres polítics en la gestió dels doblers públics.

Absència total de justificacions tècniques

La justificació que tenia la via connectora pels seus defensors polítics, només tenia validesa si es considerava tota l'obra com un projecte únic que començava a Coll de'n Rebassa i acabava al polígon de Can Valero. Tot i que cal recordar, que mai es va fer un estudi complet de la problemàtica dels accessos a Palma, tal i com estava previst, per justificar la necessitat i idoneïtat del projecte plantejat.

Ara, perquè no hi ha doblers, perquuè ho deixen al seu programa electoral, perquè hem de fer carreteres, en definitiva i senzillament, perquè sí, el Consell de Mallorca, amb el suport de l'Ajuntament de Palma, volen impulsar l'inici de les obres, però només d'un tros: una via que no va enlloc.

Les nostres preguntes:

•Quins arguments de mobilitat s'han discutit per prendre aquesta decisió?
•Amb qui han negociat els canvis que ha sofert el projecte però que no han posat a exposició pública?
•Quina continuïtat tendrà el projecte?

Recuperaran el 2on cinturó del PP pel tram que resta a partir de l'Autopista d'Inca i fins cap a Can Valero? o destinaran aquests doblers a fer l'autopista de Llucmajor a Campos? (un altre disbarat)

Per a tenir-ho clar

Com ha anat la pel·lícula:


a) Es projecte una obra l'any 2004 a partir d'unes dades d'IMD (Intensitat Mitja Diària de Cotxes) X, sense tenir en compte si paral·lelament s'estan impulsant o hi ha projectades obres i gestions dirigides a millorar i ampliar la xarxa i abastament del transport públic (Pla Director Sectorial de Transports, aprovat pel mateix govern del PP) i per tant, s'inverteixen doblers públics amb l'obejctiu de minvar precisament aquest IMD als accessos a Palma

b) Es negocia un conveni amb Madrid - Ministeri de Foment (2007-2017) perquè paguin les obres. Al gener de 2009, es fa un reajustament de les anualitat s delo conveni i s'aprova una despesa de 1.000.000,00€ per a la realització de l'estudi de mobilitat dels accessos a Palma, que mai s'ha fet, ni presentat. Posteriorment es signen diferents addendes al conveni que van modificant-lo sense tocar el total de la fincaciació prevista pel Ministeri.

c) Sense l'estudi de mobilitat, amb la discusió de si 2on cinturó del PP o via connectora del PSOE, la passada legislatura s'arriba fins i tot a licitar un primer tram, el que ara es torna a discutir, deixant però el procés abortat, per l'oposició social i i de col·lectius tècnics (Plataforma d'Enginyers de Camins a la contra http://pecamins.wordpress.com/category/carreteres/) al projecte impulsat pel PSOE al Consell.

d) Ara, retorna el PP al Govern del Consell. Repren el projecte. Diu que Madrid va transferir doblers, però que al Consell es varen gastar en altres coses, però si no hi ha doblers és igual. Ja veurem com ho feim. La qüestió és fer-ho? Torna a aprovar una ratificació de l'addenda II del conveni que modifica l'annex I del darrer conveni signat.... (visca la transperència!) on es mantenen les anualitats per les obres corresponents a la via connectora on es suposa que entre els anys 2009, 2010 i 2011, ja s'hi han invertit 85,06 milions d'euros. Volem veure les justificacions!

La realitat actual

La realitat actual és que la IMD de les carreteres de Mallorca ha disminuit i ho seguirà fent per la conjuntura econòmica negativa i la realitat dels preus dels carburants.

La realitat actual és que el conveni que es signa amb Madrid, ens han deixat clar que via addendes, modificacions d'addendes, clàusules, annexos i el que faci falta, es pot renegociar per tal que els doblers de Madrid (que són nostres) siguin invertits allà on realment fa falta, aplicant el sentit comú i no amb l'afany de fer per fer (i pressumptament per qualque cosa més), que havia estat la tònica dels anys de bonança econòmica (feim per fer un velòdrom, feim per fer un palau de congressos, feim per fer més camps de golf, feim per fer més autopistes, ...)

Del feim per fer, a feim per generar llocs de feina i dinamitzar l'economia

Ara és la principal excusa la dinamització de l'economia i la creació de llocs de feina. I per això, continuam amb el mateix model deprededor del territori i dels recursos que ens ha duit on som ara. Efectivament és la millor mostra de que aquesta no és la manera de dinamitzar l'economia ni de crear llocs de feina estables amb el temps que repercuteixin a mantenir l'estat del benestar. Per mostra un botó! O es pensen que no ho veim? Si més construcció fos el model a seguir a Mallorca no tendríem cap crisi en aquests moments, perquè hem estat els number 1. en construcció com a motor de la nostra economia i ens ha duit on som ara! Tal volta és massa evident perquè els polítics ho vegin.

Per tant, continuar amb aquestes obres és o bé una mostra de que tracten als ciutadans com a purs com si no vessim les evidències (o perquè estava al seu programa electoral) o bé de que demostren un grau d'incompetència total i absoluta en la gestió dels doblers públics.

És hora de prioritzar inversions, d'adaptar les actuacions polítiques a la realitat actual, al temps que corren i a les prioritats socials i d'interès general. Els mecanismes per fer-ho hi són. No hi valen excuses ni discursos demagògics apresos de memòria sobre la dinamització econòmica i la creació de llocs de feina.

IMATGES I TEXT DEL BLOG DEL GOB.
GRÀCIES PER SEGUIR LLUITANT PER LA PRESERVACIÓ DE LA NOSTRA TERRA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada