dilluns, 6 de juny del 2011

Les Illes Balears et necessiten




Després de més de 30 anys treballant en defensa del medi ambient, l'organització ecologista GOB ha aconseguit importants fites: la protecció d'espais naturals de gran valor ecològic, la recuperació d'espècies en perill d'extinció, la implantació de mesures ambientals com l'estalvi de recursos o el reciclatge, o fer arribar l'educació ambiental a més de 100.000 escolars. En definitiva, incorporar la protecció del medi ambient com a element clau per a la societat de les Illes Balears.

Tot això només ha estat possible gràcies al suport de 6.000 socis, voluntaris, milers de simpatitzants, empreses i fundacions que creuen en el medi ambient, responsables de l'Administració que han escoltat i fet seves les nostres propostes… En definitiva, un nombrós grup de particulars i organitzacions implicats en millorar el futur de les nostres Illes.

Malauradament, tot aquest esforç no basta. Una mirada ràpida al territori ens mostra un panorama desencorajador. Noves urbanitzacions i projectes de camps de golf que transformen el paisatge, bocins de costa que encara quedaven verges sacrificats per fer segones residències, etc. Tot això fa malbé la nostra terra, i també la qualitat de vida que sempre havia distingit aquestes Illes.

Segons els planejaments actuals, les Balears poden duplicar la seva població, que ja és d'1 milió de persones.

Per tot això, calen noves empentes. Ens manca més gent, més organitzacions, més empreses que vulguin apostar per un futur sostenible, lluny del col·lapse econòmic que ens pot suposar morir d'èxit.

Si t'associes al GOB, participes d'un projecte col.lectiu que proposa la racionalitat en comptes de la voràgine, i que promou valors més sostenibles per a la nostra societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada