dissabte, 21 de maig del 2011

VIA CONNECTORA: I DESPRÉS DE LES ELECCIONS QUÈ?




La Plataforma Via Connectora Així No! Vol manifestar que després de les eleccions continuarà defensant els seus principis i reivindicacions tal i com va fer el passat dissabte 14 de maig a la bicicletada que va recorrer els indrets per on en el futur passarà aquesta autovia.
En aquest acte la Plataforma va presentar el bus 69 LÍNEA CONNECTORA que acompanyà en el trajecte l’escamot ciclista. Amb aquest AUTOBÚS que en cas de ser una línea de l’EMT podria connectar ES COLL, SON FERRIOL, ES PLA DE NA TESA, SA INDIOTERIA, SON SARDINA, ES SECAR… es simbolitzen les següents reivindicacions: Quin tipus de ciutat i en extensio d’ illa volem? Volem una ciutat a on puguin accedir els cotxes o una ciutat a on puguin accedir les persones? És necessària la construcció d’aquest costós i impactant megaprojecte? És lògic dur-lo a terme tot i que disgrega els barris enlloc de connectar-los?
Cal impulsar un estudi de mobilitat rigoròs i integral de tota l’illa i sobretot actuar amb seny i d’acord amb la realitat i les tendències actuals.
Podríem establir un paral•lelisme amb la gestió dels residus. Què cal prioritzar concienciar la societat perquè generi menys residus o fomentar la idea que el reciclatge és la solució?
En el cas de la mobilitat: Com podem solucionar els problemes de trànsit fent progressivament més autovies segons la necessitat del moment o començar a actuar racionalment i amb una perpectiva més ampla que no contempli l’ús del vehicle privat com a mitjà de transport únic o prioritari?
També es vol manifestar que malgrat el passat dijous 19 de Maig, la presidenta del Consell de Mallorca, Sra. Francina Armengol, afirmàs en el programa “Bon dia Balears” que existeixen acords puntuals amb la barriada de Sa Indioteria, la Plataforma d’Entitats d’aquesta barriada no ho ha confirmat, i recorda que ja dia 11 de Maig es va anunciar l’ existència d’un acord que va esser desmentit mitjançant un comunicat emès per la citada Plataforma, seria inhumà que exintint-hi acords els afectats de la zona no hi estiguessin assebentats, molts perdran les seves cases.
Per últim recordar que dia 20.05.11 el Sr. Francesc Antich declarà a una entrevista al diario el Mundo de Baleares que pensava que la Sra. Armengol ja havia arribat a acords amb la majoria d’AAVV de barriades afectades. Des de la PLATAFORMA aconsellam al Sr. Antich que millori la comunicacio amb la seva companya, només existeix acord amb L’AAVV DE SON SARDINA, tal i com s’ha anunciat pels mitjans de comunicacio i com informà aquesta associació als seus membres.
El projecte oficialment segueix sense modificar-se, quan es va al Consell a demanar informació diuen no saber res de modificacions, i al web oficial el projecte que hi apareix es el de dia 25.01.11., tot i que hi hagi grups que s’entesten en expresar el contrari: LES MODIFICACIONS OFICIALMENT NO ES PODEN CONSULTAR ENLLOC I PER TANT NO PODEM FER CREURE A LA GENT QUE TOT ESTÀ ARREGLAT.

1 comentari:

  1. muy cierto pretendian ganar tiempo y desacer el grupo luego se hara lo que ellos decidan tan ricamente no tienen verguenza engañar a la gente dando solo su palabra no es suficiente porque todos sabemos por experiencia que eso en tiempo franquistas fue un sello de hombres tanto de un bando como del otro pero no en estos tiempos que cambian como el viento segun intereses creados por algunos.

    ResponElimina