diumenge, 15 de maig del 2011

69 LÍNEA CONNECTORA.



Imatges cedides per Enric Rovira.
LA PLATAFORMA VIA CONNECTORA AIXÍ NO! ha duit a terme una bicicletada. L'escamot de ciclistes ha partit de la plaça Nova de Son Ferriol a les 10'00 del matí, nucli a on habitatatges i finques desapareixeran sota el ciment d'aquest SEGON CINTURÓ. S'han recorregut diferents indrets per on passarà aquesta autovia en el futur. S'ha fet una aturada per berenar a les cases de Son Macià, una de les emblemàtiques finques a on es construiran dues orelles a on hi cabrien els terrenys del gran centre comercial que hi ha just al costat. El darrer tram per on han passat els ciclistes ha estat Son Sardina, barriada a on es preveu la construcció d'una rodona d'uns 150 metres de diàmetre. Per finalitzar s'ha celebrat una festa al Poligon Son Castello, Indioteria Rural, a on una vuitena de cases es veuran expropiades segons l'actual projecte.

La comitiva ciclista anava precedida per un autocar 69 LÍNEA CONNECTORA amb el logotip de la plataforma i amb la imatge d'una línea de metro amb les 6 aturades de les barriades que es veuran afectades. La simbologia d'aquest bus i el seu disseny te a veure amb una de les reivindicacions que fa la plataforma, necessitat a PALMA, i en extensió a Mallorca, de no fer projectes viaris que estiguin pensats exclusiva i únicament amb parametres d'ús del vehicle privat, cal fomentar l'ús del transport públic, a aquesta via el transport públic hauria de permetre la connexió real entre barris perifèrics.

La plataforma VIA CONNECTORA AIXÍ NO! demana una aturada del projecte vist que s'ha fet sense estudi de mobilitat, sense tramitació d'impacte ambiental, sense consens entre els socis de govern, sense consens amb els afectats etc. Declaren que no entenen que els governants afirmin en els mitjans de comunicació que s'han arribat a acords amb barriades que després els desmenteixen. "No és veritat que es segueixi parlant i negociant amb els afectats per arribar a acords". Manifesten que els polítics que enganen la ciutadania no són mereixedors de la confiança dels ciutadans i que de cara a les properes eleccions el que no s'hauria de fer és escampar cortines de fum per embullar l'electorat.

L'equip organitzador informa que han participat unes 200 persones, entre ciclistes i gent que anava al bus, a part de les que mes tard s'han unit a la festa del Poligon. Les barriades que majoritàriament han participat han estat: Sa Indioteria, Son Ferriol i Son Sardina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada