dissabte, 23 de juliol del 2011

El GOB demana préstecs als socis per poder subsistir

PUBLICAT A D BALEARS DIA 23.07.11


L’organització envia cartes als afiliats explicant que travessa una situació econòmica difícil per la crisi i pel retard, per part del Govern i el Consell, en el pagament d’activitats i serveis. Les administracions li deuen uns 150.000 euros, des de 2008, i acumulen un deute que és el 33% dels ingressos de l’entitat per al 2011




El GOB travessa una de les situacions econòmiques més complicades des que es constituí, fins al punt que l'organització s'ha vist obligada a demanar préstecs personals i donatius extraordinaris a tots els seus socis per poder subsitir. Les quantitats que demana ronden els 3.000, 5.000, 10.000 i 15.000 euros, amb un interès anual del dos per cent, en els dos primers casos, i del 2,5% en els restants. Els terminis del préstec se situen entre 6, 9 i 12 mesos.

El GOB a remès aquesta setmana cartes a tots els afiliats de l'organització per comunicar-los que ha experimentat una davallada important d'ingressos. Macià Blàzquez, un dels membres de l'organització, confirma que l'entitat ja ha pres mesures de reducció de despeses i importants retallades salarials i de plantilla a totes les Illes.

A banda de la crisi, un dels motius principals, segons assegura, és el retard en el pagament, per part de les institucions públiques, de les tasques, activitats i serveis executats pel GOB. Es tracta de les activitats relacionades en matèria de conservació, ornitologia i educació ambiental que l'Administració encarregava a l'organització. En total, el Govern i el Consell deuen al GOB uns 150.000 euros per aquests conceptes des de 2008. Com a resultat de tot això, les diferents administracions acumulen un deute que suposa el 33% dels ingressos prevists pel GOB per al 2011. Aquest retard en el pagament ha comportat problemes de tresoreria, ja que l'organització ha anat pagant de manera puntual els professionals i les despeses generades per les activitats encarregades des de l'Administració.

Davant aquest panorama, segons Blàzquez, l'entitat es planteja deixar de banda aquestes activitats dirigides al manteniment i a la investigació ambiental i contractades per les administracions, per no haver de dependre d'aquest finançament públic. D'aquesta manera, el GOB focalitzarà més l'acció cap a les campanyes de mobilització. "Ens dedicarem més al vessant activista i ens apartarem de les activitats de caire ambiental, de protecció d'espècies en perill, de les aus rapinyaires, el canvi climàtic...", afirmà Blàzquez. La prioritat d'ara de l'organització serà el camp de golf de Son Bosc. Tot i això, la carta remesa als socis explica que "el GOB és conscient que no pot abaixar la guàrdia en la seva tasca fonamental de vigilància i de prevenció d'accions irreversibles", però deixa clar que s'enfronta a una situació econòmica dèbil. Els esforços per ajustar-se al nou context de crisi no són suficients i ha hagut de recórrer als afiliats. A la carta, el GOB proposa als socis dues maneres per alleugerir la difícil situació que passa l'entitat: el sistema de préstec personal -amb un mínim de 3.000 euros- i donacions extraordinàries de l'import que es vulgui. "Amb aquesta injecció financera podrem satisfer els compromisos derivats de les activitats realitzades fins que arribin els pagaments retardats de l'Administració pública", indica la carta. L'organització només ha hagut de recórrer a aquest tipus d'ajuda en dues ocasions: per impulsar la campanya de recuperació de Can Picafort i per afrontar la fiança que imposà el jutge pel contenciós contra les Covetes, assegura Blàzquez. A diferència de les d'ara, aquelles eren accions concretes que necessitaren finançament puntual. En cap cas la supervivència del GOB no depenia d'aquells préstecs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada