dijous, 10 de febrer del 2011

“Tomaran 15 cases i llevaran terreny a 300 famílies”

Els veïns s’oposen que el Consell els expropïi els habitatges per construir la via connectora


Ander Zurimendi

AppleMark
El GOB coincideix amb l'oposició veïnal. Foto: S. Amengual

La plataforma Via connectora assegurà ahir que les obres afectaran 300 habitatges, dels quals expropiaran alguna part del terreny. A més a més, afirmen que unes 15 cases hauran de ser tomades senceres, la majoria situades devora la rotonda de Sóller.

El director insular de Carreteres, Ernesto Santamaría, rebaixà la xifra d'enderrocs a "10 o 12" i ho justificà pel fet que "són els mínims afectats possibles, ja que en un projecte així sempre s'ha d'expropiar algú".

En tot cas, els habitants de barriades com Son Sardina, la Real, la Indioteria, la Cabana i el Pla na Tesa ja han llançat la seva ofensiva. Ahir presentaren públicament la seva plataforma i anunciaren que demà divendres es reuniran amb Antoni Alemany, conseller insular de Carreteres, per iniciar-hi aproximacions.

Antoni Reinés i Rigo, en nom del col·lectiu, demanà que el projecte d'autovia es conceptualitzi com una via comarcal desdoblada. Reinés i Rigo també exigí que les obres no afectin terreny agrícola. El seu col·lega Tomàs Balaguer, portaveu de l'AV de Son Sardina, criticà que el Consell pretengui construir a la carretera de Sóller una rotonda encara més gran que la de la carretera de Valldemossa.

Així mateix, Balaguer demanà que la via connectora "no mori tot d'una a Can Valero, sinó que s'alenteixi a poc a poc i perdi carrils abans d'arribar al final". Es preveu, per tant, una nova lluita veïnal per aturar el projecte. Ahir realitzaren la primera concentració i ja han activat el front mediàtic. A banda d'això, desenes de pancartes es poden veure a les seves barriades. "Si ens hi hem de barallar, ens hi barallarem", se sent dir a una dona gran.

1 comentari:

  1. LA GENT NO HA DONAT UN COP D'ULL A AQUEST PROJECTE, L'HEM DE DONAR A CONEIXER, ES DIFICIL FER-HO PERO HAUREM DE TROBAR LA MANERA, SI ES VEU ASSUSTA.

    ResponElimina